Recension av Bugaboo Fox
Inköp: Beroende på utförande kostar Bugaboo Fox mellan cirka 12,200 – 13,500 kr. Vagnen jag kört är ett recensionsexemplar direkt från Bugaboo.
Tillbehör: Regnskydd medföljer, ett stort utbud av tillbehör finns att köpa till separat.
Typ av vagn: Duovagn.
Det är intressant hur olika det kan vara. Trots att jag har kört långt fler än hundra barnvagnar så kan jag fortfarande bli överraskad av vilka modeller jag gillar och vilka som inte riktigt var i min vagnssmak. Med Foxen fanns de höga förväntningarna där från starten och det första intrycket var gott. Ändå var det först efter några veckors regelbundet rullande som kärlek började uppstå och nu kan jag känna att jag till slut gillade Bugaboo Fox bra mycket mer än jag initialt trodde jag att jag skulle göra. På sätt och vis är denna Bugaboo-vagn på samma gång lik och mycket olika övriga Bugaboo-modeller. Vad gäller prislappen så håller Bugaboo fanan högt i premiumsegmentet men så länge de ger valuta för pengarna tycker jag att det är okej, även om jag förstår att 12,000 kr för en barnvagn minst sagt känns orimligt för många blivande föräldrar som precis börjat sondera barnvagnsterrängen. Hur man motiverar det värdet är enklare att förstå när man tittar närmare på vagnens detaljer. För den som gillar siffror så tar Bugaboo Fox 9 kg i liggdelen och 17 kg i sittdelen. För den som skulle önska sig en ännu högre maxvikt så kan man ju kika närmare på vad Fox är godkänd för i USA och andra delar av världen. (Hint: 22 kg, och det är exakt samma vagn som säljs där…) Fox mäter 60 cm på bredaste punkten, väger 9,9 kg med sittdelen på och släpptes till försäljning den 1 mars i år, 2018. Psst, kom ihåg att alla bilder är klickbara om man vill se detaljer bättre!
Bugaboo Fox är en duovagn med separat sitt- och liggdel. Precis som med Bugaboos andra barnvagnar, med undantag för Bugaboo Bee, så använder man samma ram till sittdelsklädseln som till liggdelsklädseln. Att montera liggdelen är något som görs i flera moment och jag rekommenderar att man tittar noga i instruktionsboken och följer stegen där i rätt ordning för att få ihop allt korrekt. Liggdelen utgörs av en hård botten, madrass, liggdelstyg och stödskenorna som fästs i ramen och runt på utsidan av liggdelstyget. Själva liggdelstyget dras som genom en skena i ramen, har man haft en Joolz-vagn så känner man igen detta förfarande. Liggdelen är ombonad och mycket rymlig. En egenskap som skiljer Fox från sina föregångare Cameleon, Donkey och Buffalo är att ramen inte är avsmalnande, vilket gör att liggdelen är förhållandevis jämnbred från fot- till huvudända. Liggdelslocket går ända fram till bygeln och fästs med dragkedja. En snygg detalj är att locket har en kant som går över dragkedjan, då tål det lite extra vind och vatten tänker jag. Som vanligt har också Fox samma sufflett till liggdelen som till sittdelen. På liggdelen bilder den som en liten anknäbb utåt, det ger en annan profil mot vad man är van vid med Bugaboos vagnar men det är inget man stör sig på. Själva suffletten jublar man snarare över. Jag tycker i alla fall att det är helt fantastiskt att den med förlängningen öppen kan dras hela vägen ned mot fotändan. Andelen liggdelar jag har sett med sufflett som är så kort att solen skiner rakt i barnets ögon är bara för många. Men det kommer aldrig vara ett problem med Fox.
Det har alltid gått att platta till Bugaboos liggdelar (de flesta liggdelar kan faktiskt göras plattare för förvaring) men det är olika hur smidig den processen har varit. Med Fox är det väldigt enkelt. Skenorna i huvud- och fotända knäpps loss från bottenplattan och sedan trycks liggdelen bara ihop. Skenorna kan då vikas in under liggdelsklädseln så att liggdelen håller sig platt. Det tar några minuter att få till så kanske inget för när man dagligen ska packa in vagnen i bilen, om man inte måste, men absolut värt mödan för resor eller när bagageutrymmet ska maxpackas. Bilden längst ned till höger visar också madrassen utan överdraget på och hur det utgörs av en nätdel, som ska vara närmast barn för bäst ventilation, en madrass och sedan bottenplattan. Det svarta tyget längst till höger är madrassöverdraget, det till vänster är själva liggdelstyget.
Monteringen av Bugaboo Fox med sittdel innehåller många fler moment än den gjorde med Buffalo, Cameleon och Donkey. Då trär man sittdelstyget över ramen, fäster kardborrebanden vid fotändan och trycker ihop ett spänne runt själva ramen. Klart! Med Fox är det inte så enkelt. Jag blir lite besviken på att Bugaboo, som jag länge ansett vara en av de smidigaste vagnarna att sätta ihop och en av de absolut enklaste att ta av klädseln för tvätt på, nu har gjort en total U-sväng och gjort hela processen så komplicerad. Missförstå mig rätt, det är inte väldigt mycket svårare men kräver mer fokus och det är lättare att göra stegen i fel ordning eller missa en detalj. Första ska man fästa själva exoskelettet på ramen, det är i detta som selen sitter fast. Tyget ska träs på och fotstödet ska klickas i rätt position. Instruktionsboken visar allting precis som en handbok från IKEA men likväl kan jag inte låta bli att konstatera att de andra vagnarnas montering varit så självklar att instruktioner känts överflödigt.
Med det sagt – när sittdelen väl sitter på så finns det en hel del att gilla med den! Fempunktsselen är precis så lättanvänd och enkel att anpassa som på de andra Bugaboo-modellerna. Den utgörs av en grenrem med selspännet samt fyra remmar som klickas i spännet separat. Jag älskar den här sellösningen, man kan enkelt växla mellan att spännet fast hela barnet eller bara fästa selen över höfterna. Axelbanden kan dras upp och ned till olika höjdlägen och är ordentligt vadderade. Det är också mycket enkelt att förlänga selremmarna, även större barn ryms med lätthet i denna sele.
Fox har fått ett fotstöd i plast, och det gillar jag. När fotstödet var en del av sittdelstyget så blev det snabbt väldigt skitigt och inte alltid så enkelt att torka rent. Dagligt underhåll blir enklare på Foxen. Jag har hört att plasten repas lätt men kan inte utvärdera det själv då det barn jag kört i Fox inte har så långe ben att skorna slitit mot fotstödet. Bygeln på Fox är också en helt ny typ av konstruktion. Självklart är det en swing away-bygel som enkelt kan vikas undan åt båda håll. Intressant nog kan bygelns fästen, delen som är i metall är den som sticks in i ramen, vridas 360 grader vilket gör att bygeln kan fästas på sittdelen oavsett hur fästena är vända. Som en extra säkerhetsfunktion har tekniken för hur bygeln ska lossas från ramen också gjorts om. Precis som på många medicinburkar, eller locket till toalettrengöringen, så ska Fox bygeln pressas inåt mot ramen innan man trycker in de vita knapparna för att lossa den. Man ska alltså inte rycka hårt rakt ut. Detta är enkelt att få till när man övat upp tekniken och lärt sig känna när spärren inuti i bygeln har lossat.
För den som har bred tidigare erfarenhet av Bugaboos vagnar så syns det direkt att Fox utseende sticker ut, även om vagnen rent stilistiskt förstås följer mallen. På detalj nivå finns det både sånt som är bekant sen länge, och en del nyheter. Fox är utrustad med ett teleskophandtag som kan ställas i ett flertal olika höjdlägen. Chassit är nättare än på andra Bugaboo-vagnar, något som är möjligt eftersom att chassit är tillverkats av ett nytt, mer robust slags aluminium. Handtaget höjs och sänks genom att två vita flärpar öppnas på sidan av handtag, och precis bredvid sitter spärrarna, med svarta runda knappar, för ihopfällning av vagnen (1). Precis som Bugaboo Bee5 har också Fox inbyggda fästen för parasoll på sidan av vagnen, och för mugghållare mitt på handtaget vid vagnens säkerhetsrem (2). Eftersom att man, också på samma sätt som Bee5, i väldigt hög utsträckning kan välja sitt eget utseende på Fox – allt ifrån hjulsidorna till färg på chassit, sufflett och bastyger så får man själv montera det handtagsöverdraget på vagnen. Bugaboo kallas dessa grips och de på bilden är i en brun nyans kallas Cognac och de klickas i färdiga hål på handtaget (4). Just dessa är quiltade, gripsen i svart och mörkbrun är det inte. Personligen tycker jag att de är lite bekvämare att hålla i de handtagsöverdrag som inte är quiltade.
För att tilta sittdelen på Fox, som har sitt-, vilo- och liggläge oavsett om sittdelen är vänd framåt eller bakåt (5), så ska man böja upp den vita spärren, ibland informellt kallat flärpen, på baksidan av ryggstödet (3). Har man kört Donkey eller Buffalo innan känner man igen detta. På Fox är dock flärpen segare att böja ut och jag upplever att man måste böja ut den i en större vinkel innan spärren lossar jämfört med Donkey och Buffalo. I början var detta så segt att det krävdes två händer. Det blev bättre med tid och användning men detta kan vara ett moment som är bra att testa innan första promenaden så man vet att man kan få till det.
Vad gäller kompatibilitet med andra vagnar så är Fox väldigt mycket sin egen vad gäller sittdels- och liggdelsklädsel. Den delar babyskyddsadaptrar med Bugaboo Buffalo och sufflettkonstruktionen är samma som Cameleon. Det vill säga, Foxs suffletter kan användas på Cameleon, och visst, Cameleons suffletter kan användas på Fox, men Cam-suffletterna har inget håll för fällningsflärpen. Sufflettbågarna ska vara precis samma, men sufflettfästena är det inte – som bilden högst upp till vänster i collaget ovan tydligt visar. Ett designgrepp jag gillar är att fällningsflärpen på Fox har fått en ankarliknande form. Det gör att suffletten hålls på plats mycket tightare mot sittdelen, samma effekt uppnås även om man använder Bugaboos åkpåsar i Fox sittdel.
Bugaboo Fox-suffletten är i de enfärgade färgerna tillverkade av ett mjukare, stretchigt pikétyg. De melerade färgerna samt de mönstrade suffletterna är gjorda av canvas. Suffletten går riktigt långt ned på Fox när man öppnar upp dragkedjan och drar ut förlängningen också. Ett stort plus i min bok, då en suffletten helt enkelt inte kan ge för bra solskydd. Och med Fox behöver man inga komplement, ingenting alls. Fantastiskt tycker jag.
Något som blir lite tydligare med det mjuka pikétyget i suffletten är att om man haft suffletten utfälld och sedan endast vill fälla in den delvis, så blir det som en gardin av tyg som hänger ned framför barnets ansikte. Inte så snyggt, och kanske inte så roligt heller för den som sitter i vagnen. Men problem är enkelt löst genom att man fäller bak hela suffletten och sedan endast drar fram den första panelen. En annan detalj som den riktig petnoga kan tänkas notera är också att när man trycker en oelastisk logga på ett stretchigt tyg så kan det bli som en liten bubbla av tyg inuti loggan. Ingen stor grej utan bara en naturlig följd av materialen.
Nu till hjulen! Bugaboo Fox har skumfyllda hjul, bakhjulen är 12 tum och framhjulen 8,5 tum – vilket gör dem 1,5 tum mindre än framhjulen hos Donkey och Buffalo.Vagnen jag har kört har fått navkapslar i träimitation. Precis som gripsen på handtaget klickas navkapslarna på hjulen och sen sitter det väldigt hårt fast. Vill man lossa dem för att byta ut dem så medföljer dock ett litet verktyg som gör det lät att bända dem från sina fästen. Alla hjul kan snabbt och enkelt klickas loss från chassit. Framhjulen har inbyggd fjädring och kan låsas i fast läge, praktiskt när man ska köra i lite grövre terräng och vill ha maximal framkomlighet. Förutom fjädringen i framhjulen har Fox också som första Bugaboo-vagn inbyggd fjädring i chassit. Och denna fjädring märks av direkt när man kör vagnen. Det är inget supergung som hos Britax Go Big eller vissa Emmaljunga modeller, men det är en kännbar fjädring som gör att vagnen rullat mycket mjukare över grus, småsten och andra ojämnheter.
Fox har utrustats med en så kallad ball point-broms. Den har en färgindikation som visar grönt när bromsen är ur och rött när bromsen lagts i. Det är väldigt tydligt, och bromsen i sig är väldigt smidig. Man trycker in den när man ska parkera vagnen och trycker in den igen när det är dags att börja promenera. Jag gillar den här typen av bromsen, man behöver aldrig skita ned eller skada skorna genom att pressa upp en bromsspärr underifrån och på sommaren när man har sandaler behöver man inte göra illa foten på en hård bromskant. Det finns en detalj med bromsen som är lite knepig, eller snarare med varukorgens placering i förhållande till bromsen. Trampar man rakt ovanifrån – vilket man ju oftast gör – så är det nästan oundvikligt att trampa ned varukorgens hörn när man lägger i bromsen. Det gör det inte svårare att bromsa vagnen men skit och snö från skorna faller ned i varukorgen som en följd och jag misstänker att man efter en tids användning kommer se att varukorgens bakre vänstra hörn har blivit nött eller slitet på grund av detta.
Varukorgen i sig är dock svår att klaga på. Den är mycket rymlig och enkelt att komma åt både framifrån och bakifrån. Eftersom att sittdelen är högt placerad så kan man även lasta in större föremål. I främre och bakre öppning finns kanter i nät, så man inte riskerar att saker glider ur varukorgen oavsiktligt. Den har även två inbyggda förvaringsfickor nättyg, med elastisk öppning. Varukorgen är godkänd för en belastning om 10 kg och jag har med lätthet fått in två skötväskor, bärsele och lite annat smått och gott däri.
De första stegen för att fälla ihop Bugaboo Fox är också de bekanta för alla som fällt ihop en annan vagn från Bugaboo. Först trycker man in handtaget till lägsta nivån, så vagnen blir så kort som möjligt (1). Sedan trycker man in de svarta knapparna på handtagets ovansida och drar de vita spärrarna uppåt, mot sig. Handtaget kan då fällas ned mot hjulen (2). Därefter lyfter man chassit i mittstången och så fälls det ihop till ett läge där det är självstående (3). Vill man sedan göra Bugaboo Fox ännu mindre så kan man vrida om de vita spärrarna på insidan av chassits mittnav tills de klickar i upplåst läge (4). Sedan kan chassit vikas ihop till sitt mest kompakta läge (5). Egentligen kan man använda spärrarna på handtaget för att få samma effekt, men då de är svårare att komma åt när vagnen redan fällts ihop så är det väldigt smidigt att de även sitter lås mitt på chassit. När vagnen sedan ska fällas upp gör man bara tvärtom, för att låsa upp chassit och fälla ut det fullständigt.
Det går att fälla ihop Fox med sittdelen på, men det blir ett klumpigt paket av det hela. Vagnen blir både lättare att hantera och enklare att lyfta in i bilen om man fäller chassi och sittdel för sig. På bilden längst ned till höger i collaget ovan så har jag fällt chassit maximalt och sedan bara lagt sittdelen ovanpå. Eftersom att Fox sittdel, precis som liggdel, kan plattas till lite extra så går det att få vagnen så kompakt som på bilden längst ned till vänster. Där har jag alltså knäppt upp stödskenan på baksidan av sittdelen och plattat till sittdelens så att den bara blir några centimeter hög. Det tar bara några sekunder extra att göra detta, så behöver man utnyttja utrymmet i bilens bagage maximalt så är det här helt klart en praktisk funktion att ha på sin vagn.
Fox må se ut att ha ett klent chassi, men så är inte fallet. Vagnen är godkänd för 17 kg i sittdelen och 10 kg i varukorgen. Men det går att lasta på ännu mer på Fox med Bugaboos väskan Mammoth Bag. Denna väska är ett särskilt tillbehör och när man köper den som ingår en adapter som fästs i samma hål som ståbrädeadaptern, alltså på chassit mellan bakhjulen. Mammoth Bag står sedan ganska stadigt där, men förankras även med kardborrfästen runt handtag. I denna väska får man lasta 12 kg. Den är mycket rymlig, men några mindre fack men jag skulle inte riktigt betrakta den som en skötväska, mer som en extra varukorg. Mammoth Bag kan endast användas när man kör med sittdelen framåtvänd, och man kan då ha sittdelen i sitt- eller violäge. Liggläge kan inte användas. Mammoth Bag är även kompatibel med Bee5, Cameleon och Buffalo. Till de senare behövs en särskild adapter, då Cameleon och Buffalo inte har inbyggda fästen i chassit. Jag har endast testat denna väska i teorin, eftersom att jag har mina barn vända mot mig när jag kör vagn så är väskan i nuläget inget som funkar i min vardag. Men kör man sitt barn framåtvänt i vagnen så är det fantastiskt att kunna maxa packutrymmet på det här viset, och praktiskt att man istället för att plocka ur varje värdesak individuellt ur varukorgen med Mammoth Bag bara kan lyfta med sig hela väskan in.
Som sagt, Bugaboo Fox har inbyggda fästen för ståbräda i chassit och det fungerar galet smidigt tycker jag. Ingen montering krävs, bara att klicka i sin Bugaboo Comfort+ Ståbräda och sen är man redo att rulla två barn. Fox fungerar mycket bra ihop med ståbräda, vilket man tyvärr inte kan säga om många barnvagnar. Detta beror dels på att Bugaboos ståbräda är vinklad, man kan välja att ha den antingen åt höger eller åt vänster – jag har den alltid monterad åt höger på mina vagnar. Dels på att handtaget går att få ut så pass långt från vagnen att barnen på ståbrädan kan stå bekvämt samtidigt som den som kör vagnen får gott om utrymme för att gå i princip helt normalt. Barnet på bilderna är 4 år gammal och dryga meter lång och ståbrädan kan ta 20 kg.
Vill man använda både ståbräda och Mammoth Bag på Bugaboo Fox så går det bra, väskan får då vila mot ståbrädans armar istället för mot sin egen adapter. Detta innebär alltså att maxlastad kan Fox ta hela 59 kg! Alltså 17 kg i sittdelen, 10 kg i varukorgen, 12 kg i väskan och 20 kg på ståbrädan.
Om det är något från Bugaboo som många länge har älskat att hata, så har det varit deras originalregnskydd. Med goda anledningar. Det tar upp mycket plats när det inte används och kan vara ruskigt svårt att få på när regnet väl börjar falla. Själv är jag sedan en tid tillbaka ett stort fan av det regnskydd Bugaboo säljer separat för sina vagnar – Bugaboo High Performance Rain Cover. Men nu har man bytt ut det medföljande regnskyddet till denna light version av High Performance-regnskyddet. Det är i mjuk, ljusgrå plast med klarplast där barnet sitter. Det är mycket enkelt att sätta på vagnen och när det inte ska användas mer låter man det först torka upp helt, sedan viker man in det i sig självt och knäpper ihop hela alltet till ett behändigt litet paket. Regnskyddet passar helt perfekt att stoppa ned i varukorgens främre förvaringsficka. Det här regnskyddet känns lite plastigt och ser inte så lyxigt ut, men själv tycker jag inte att det spelar någon större roll med tanke på att det är 10 gånger mer funktionellt än de regnskydd som brukade inkluderas med Bugaboos vagnar.
En vanlig fundering är förstås hur sittdelen är i storlek, och hur stora barn som ryms i den. Min dryga ettåring sitter helt perfekt i vagnen med minst två decimeter mellan huvud och utfälld sufflett och goda marginalen även vid fötterna. Fox erbjuder verkligen mycket utrymme i ryggstödet, suffletten går liksom utanför ryggstödets kant vilket gör att barn med lång överkropp inte behöver växa ur vagnen onödigt snabbt. Fotstödet är kanske inte lika rymligt, men jag bedömer att min ettåring kommer sitta bra i minst ett år till, kanske en bra tid längre. Min fyraåring är strax över en meter lång och han har fortfarande massa utrymme för huvudet. Suffletten kan fällas upp över honom utan att bågarna ens är nära att ta i. Däremot så behöver han sitta med benen ganska böjda för att kunna vila fötterna mot fotstödets kant. På bredden är det ingen brist om utrymme, Fox har en rymlig sittyta och smalaste punkten är faktiskt vid bygeln, då dess fästen sitter lite på insidan av ramen. Det syns bäst på bilden längst ned till höger i bilden ovan, att klädseln liksom böjs in som en midja där bygeln är. Men även där har både ettåringen och fyraåring massa plats, även med åkpåse och tjockare kläder på sig i vagnen.
Eftersom att Bugaboo Fox släpptes samma datum som Bugaboo Buffalo slutade säljas så är det lätt att förutsätta att Fox är Buffalons ersättare. Bugaboo trycker hårt på att så inte är fallet, att man tog fram en ny modell och sen ansåg att Cameleon, Buffalo och Fox var för lika varandra och att en måste gå. Det blev Buffalon. Så vilka är egentligen skillnaderna mellan Buffalo och Fox? Buffalo har en något större sittdel, exakta mått följer nedan, och hade när den släpptes en maxvikt på 23 kg i sittdelen. Buffalon var gjord för att kunna funka både för små och större barn. Fox har mer höjd i ryggstödet och under suffletten, men ett kortare fotstöd. Fox har mindre framhjulen, men avsevärt mycket bättre fjädring i chassit. Fox är mer lättstyrd och väger mycket mindre – 9,9 kg med sittdel mot Buffalons 12,3 kg med sittdel. Båda har stora varukorgar och långa suffletter. Fox kan fällas ihop mer och bli mycket mer kompakt om den ska packas in i bilen. Följande är subjektivt men jag upplever Fox som mer lättkörd, mycket mer lättstyrd – den kan svängas på fläcken precis som Donkeyn kan. Men jag upplever också att den fixar grövre terräng sämre, då tänker jag på knöggliga stigar och på snö och djupare lera. Vad det är som orsakar skillnaden är jag inte helt säker på men gissningsvis en kombination av att framhjulen är mindre och att vagnen är lättare, den har inte samma tyngd för att knuffa sig igenom motstånd. Detta kan dock säkerligen påverkas av om sittdelen är vänd framåt eller bakåt och även av hur tungt barnet som sitter i vagnen är. Min bedömning är dock att har man tidigare valt Buffalon för dess köregenskaper i terräng så finns det en risk att man inte blir riktigt lika nöjd med Fox. Men har man uppfattat Buffalo som lite klumpig och trög i stadsmiljö så kommer Fox vara som en dröm att manövrera i jämförelse.
Om mått är intressant så följer nedan min sammanställning av mått från Fox, Buffalo och Donkey. Alla vagnar är 60 cm breda, för Donkeyn gäller det måttet givetvis när den körs i Mono-läge. Notera att alla dessa mått är vad jag själv har mätt med måttband och att det finns risk för att måtten jag fått fram kan diffa något mot verkligheten.
Bugaboo Fox – Bugaboo Buffalo – Bugaboo Donkey
Längd på ramen: 84 cm – 87 cm – 86 cm
Höjd från golv till handtag i högsta läget: 108 cm – 110 cm – 107 cm
Höjd på ryggstöd: 50 cm – 48 cm – 50 cm
Sittdjup: 25 cm – 26 cm – 24 cm
Sittbredd, bredaste punkten: 32 cm – 30 cm – 27 cm
Höjd på fotstöd: 18 cm – 21 cm – 21 cm
Som jag inledningsvis skrev så tog det tid för mig att hitta vad det var jag gillade med Bugaboo Fox. Vagnen kändes direkt bra, det är kvalitet på både delar och tyger och sånt märks direkt vid montering. Och är man van vid Donkeyns och Buffalons förhållandevis stumma körkänsla blir man smått chockad när man noterar Fox fjädring in action. Men med tiden var det ändå även de mindre detaljerna som byggde upp vad jag nu i slutändan skulle beskriva som ett mycket positivt intryck av Bugaboo Fox. Jag gillar hur löjligt lättstyrd den är, att vagnen kan rotera runt sin egen axel och att det inte är svårt att få till ens med handtaget på lägsta läget. Jag gillar att jag utan att behöva anstränga mig orkar lyfta in hela Fox, uppfälld och med packning i, in i vår bil. Visst, jag orkar lyfta in Bugaboo Donkey uppfälld också men då måste jag ta i och det känns rejält tungt. Jag gillar att Fox kan göras kort och kompakt med alla stegen för ihopfällning, men att den även när den står parkerad i min hall tar upp ganska lite utrymme med handtaget intrycket och sittdelen i sitt- eller viloläge. Fox har varit lika enkel att köra med enbart ett barn i vagnen som med ett i vagnen och en på ståbräda. Suffletten är helt magnifik, en rejält blåsig dag ute på gärdet var det vindstilla i sittdelen tack vare den. Och när solen tittade fram och stod riktigt lågt på himlen kunde ändå inga strålar leta sig in att irritera min dotter i ögonen. I isig, djup snö fick Fox lite problem med att ta sig fram, jag fick backa, trycka på hårdare, låsa framhjulen och lirka mig igenom terrängen. På vanliga grusvägar och i elljusspår rullar Fox utan minsta problem och fjädringen gör att småsten och mindre gropar inte känns ett dugg stötiga – vare sig i sittdelen för den som åker i vagnen eller i handtaget för den som kör den.
Skulle jag välja mellan Bugaboo Buffalo och Bugaboo Fox, så skulle jag välja Bugaboo Fox. Jag uppskattar körkänslan i Fox mycket mer än den hos Buffalo, både vad gäller hur den är att svänga och hur bra rull den har. Inledningsvis sa jag att jag helt klart föredrar Donkey framför Fox och jag står nog kvar vid den slutsatsen men det är en väldigt, väldigt jämn match de två emellan. Det enda Donkeyn egentligen vinner på, förutom det uppenbara att den kan göras om till syskonvagn, är att den i mitt tycke fixar terräng lite bättre. Något som är ganska viktigt för mig som bor precis vid skog och mark, även om jag också rör mig mycket i stan. Men Fox tar sig ju också fram, den bara kräver lite mer av den som kör. Jag kan faktiskt tänka mig att i framtiden, när syskonfunktionen i Donkey känns helt överflödig i min familj, så kommer även jag gå över till en Fox. Fick jag ändra på något skulle jag smacka dit snäppet större framhjul och förlänga fotstödet med en 5-7 cm. Men även som det är nu så känns Bugaboo Fox som en väldigt bra vagn och en värdig ny medlem i familjen Bugaboo.
Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!
Köp Bugaboo Fox hos: Babyshop